LINTER MASHINASI TAKOMILLASHTIRISH (TECHNICAL SCIENCE RESEARCH IN UZBEKISTAN, 2024)
Ushbu maqolada paxtani dastlabki ishlash texnologiya sohasida qo’llaniladigan linter mashinasini takomillashtirilgan. Bu jarayon momiqni yanada sifatini oshirish maqsadida tozalash jarayoni bilan ifodalanadi. Ushbu ishlanma linter mashinasida momiqni arra tishlaridan cho’tkali baraban ajratib, ЦМПЛ li baraban arralari orqali to’rli sirtlarda sudrab tozalaydi. Tozalangan momiqlarni ajratib olish uchun yana cho’tkali barabanlardan foydalanilanish taklif etilgan