SHAHAR YO‘LLARI VA KO‘CHALARINI KO‘KALAMZORLASHTIRISH MONITORINGIDA DAVLAT NAZORATI (TECHNICAL SCIENCE RESEARCH IN UZBEKISTAN, 2024)
Shahar hududlari hajmi, zichligi va aholisining ortishi bilan yashil maydonlar barqarorlik va yashash uchun tobora muhim ahamiyat kasb etmoqda. Shunga qaramay, ko‘p hollarda iqlim o‘zgarishi bilan qo‘shilgan urbanizatsiya jarayonlari shahar shahar yo‘llari va ko‘chalaridagi o‘simliklarni ushlab turishga kuchaymoqda. Ushbu maqola shahar yashil maydonlarini ta'minlashda mahalliy davlat organlari vazifalarini tahlil qilishga qaratilgan.