“QORASUV” DARYOSI SUVINING TARKIBINI ION XROMATOGRAFIYA USULIDA O‘RGANISH (TECHNICAL SCIENCE RESEARCH IN UZBEKISTAN, 2024)
Maqolada Surxondaryo viloyati Qorasuv daryosi suvlaridagi kimyoviy elementlar zamonaviy fizik-kimyoviy usullar yordamida tahlil qilingan. Jumladan, xromatografik usulda ichimlik suvi tarkibidagi metal ionlari aniqlangan va suvning tarkibi davlat standarti talablariga taqqoslangan. Tahlillar natijasida ichimlik suvi davlat sanitariya qoidalari va me’yyorlariga mos kelishi tasdiqlangan.