DAVLAT BYUDJETI DAROMADLARI MANBALARI VA ULARNI SHAKLLANTIRISH TARTIBI (TECHNICAL SCIENCE RESEARCH IN UZBEKISTAN, 2024)
Ushbu maqolada davlat moliyasini shakllantirilishi va rivojlanishida katta ahamiyat kasb etadigan davlat byudjeti hamda davlat byudjeti daromadlarini shakllantiradigan manbalari batafsil ko`rsatib o`tilgan. Bundan tashqari, davlat byudjetining samarali tashlik etilishi, nafaqat, mamlakatning makroiqtisodiy tomonlama rivojlanishi, balki xo`jalik sub`ektlari  iqtisodiyotiga ham ta`sir ko`rsatishi haqida atroflicha mulohaza qilingan.