QIMMATLI QOG‘OZLAR BOZORIDA BUXGALTERIYA HISOBINING O‘ZIGA XOS XUSUSIYATLARI (TECHNICAL SCIENCE RESEARCH IN UZBEKISTAN, 2025)
Mazkur maqolada qimmatli qog‘ozlar bozorida buxgalteriya hisobining o‘ziga xos xususiyatlari ilmiy jihatdan yoritib berilgan. Unda aksiyadorlik jamiyatlari, brokerlik va dilerlik tashkilotlari faoliyatida buxgalteriya hisobining roli, moliyaviy hisobotlarning xalqaro standartlarga mosligi, qimmatli qog‘ozlarning balans va balansdan tashqari hisobda aks ettirilishi kabi masalalar tahlil qilingan. Shuningdek, investitsiya jarayonlarida hisob siyosatining ahamiyati, risklarni boshqarishda buxgalteriya ma’lumotlarining o‘rni ham yoritib o‘tilgan.