O'SMIRLARDA EMOTSIONAL INTELLEKTNI O'ZIGA XOS XUSUSIYATLARI (TECHNICAL SCIENCE RESEARCH IN UZBEKISTAN, 2024)
Mavzuga oid maqolada ta'lim tashkilotlarida o‘quv jarayonining ta’limga xorijiy tajribalarni qanday o‘rnatish va ularni qanday samarali ishlatishning muhimligi va zarurati haqida gapirilgan. Bundan tashqari, maqolada gender bilan bog‘liq masalalar ham o‘zgartirilgan, masalan, o‘quvchi jinsining o‘z-o‘zini rivojlantirishida ta’lim tashkilotlaridagi pedagogik hamkorlikning ahamiyati va mustaqil ta’limning bu jihatdan tajribalardan foydalanishning muhimligi. Maqolada aynan qaysi xorijiy tajribalarning muhimligi va ularni qanday rivojlantirish mumkinligi tahlil qilingan.