AXBOROT RESURS MARKAZI ISH FAOLIYATINI AVTOMATLASHTIRISH MASALALARINING SOTSIOLOGIK TAHLILI (TECHNICAL SCIENCE RESEARCH IN UZBEKISTAN, 2024)
Bu qismda, maqola muallifi avtomatlashtirilgan ish faoliyati bilan bog'liq umumiy muammolarni, savollar va muhim mavzularni ta'riflaydi. Bu, qo'llanilayotgan sotsiologik tahlilning asosiy mazmuni va yo'nalishlari haqida umumiy ma'lumot beradi. Ushbu maqola axborot resurs markazi (ARM)ni avtomatlashtirishning umumiy ko‘rinishiga qaratilgan. AKTning ta’siri ARM ishini va uning funksionalligini o‘zgartirdi. Mijozlar hujjatni bilish uchun javonga borishlari shart emas. Ular faqat ish stoli oldida o‘tirib hujjatlarini olishadi. Avtomatlashtirish inson kuchini qisqartirdi. Ushbu maqolada avtomatlashtirish tushunchasi, uning talablari va ARMni avtomatlashtirishga yordam beradigan turli komponentlar muhokama qilinadi.