URGANCH SHAHAR JAMOAT TRANSPORTINI INFRASTRUKTURASINING XIZMAT KO'RSATISH JARAYONLARINING ISTIQBOLLI YECHIMLARINI ISHLAB CHIQISH (TECHNICAL SCIENCE RESEARCH IN UZBEKISTAN, 2024)
Bugungi kunda shaxar jamoat transportlari harakat jadvallarini ishlab chiqishda dispetcherlar oldida avtobuslarning harakat muntazamligini doimiy ta’minlash vazifasi alohida ahamiyat kasb etadi. Ushbu maqolada Urganch aglomerasiyasining shahar jamoat transporti tarmog‘ida shahar va shaharlararo muntazam tashish yo‘nalishlariga muvofiq jamoat transporti yo‘nalishlari tarmog‘i to‘g‘risidagi ma’lumotlar, shuningdek, shahar yo‘nalishlarini o‘rganish natijalari kiritilgan. Modeldagi marshrut tarmog‘i haqidagi ma’lumotlar marshrutlarini, to‘xtash nuqtalarining joylashishini, harakat oralig‘ini, harakatlanuvchi tarkib va uchastkalarni, shuningdek, xizmat ko‘rsatuvchi tashuvchilar ro‘yxatini o‘z ichiga oladi.