(untitled) (TECHNICAL SCIENCE RESEARCH IN UZBEKISTAN, 2024)
Maqolada sholi somoniga ion suyuqligi dimetilsulfoksid bilan isjlov berilgach, organik erituvchilar (benzol, dioksan, tetragidrofuran (TGF)) bilan suyuqlik ekstraktsiyasi va o‘ta kritik CO2 ekstraktsiyasi bilan past molekulyar og‘irlikdagi fraksiyalash mahsulotlarini dimetilsulfoksiddan ajratish imkoniyatini qiyosiy o‘rganish amalga oshirilganligi muhokama qilinadi. Dimetilsulfoksid xona haroratida (NPF fraktsiyasi) erimaydigan fraksiyalash mahsulotlarini cho‘ktirish uchun oldindan uch kun davomida saqlangan. Maksimal fraksiya rentabelligi somonni 140°C da (2 soat) issiqlik bilan ishlov berishdan so‘ng olingan va 2,4% ni tashkil etgan.