(untitled) (TECHNICAL SCIENCE RESEARCH IN UZBEKISTAN, 2024)
Jahonda amalga oshirilayotgan ilmiy tadqiqotlarda maktabgacha taʼlim tashkiloti tarbiyachilarining ijtimoiy-psixologik kompetentlik omillarini aniqlash, tarbiyachi-pedagog professional kompetentligini psixologik baholash orqali rivojlanish mexanizmlarini ishlab chiqish masalalari boʼyicha ilmiy izlanishlar olib borilmoqda. Ushbu maqolada pedagogning kasbiy kompetentligi tuzilishi va uning psixologik xususiyatlari, o’qituvchida kasbiy kompetentlik xususiyatlarni tarkib toptirishning psixologik omillari keltirib o’tilgan.