(untitled) (TECHNICAL SCIENCE RESEARCH IN UZBEKISTAN, 2024)
Maqolada ta’lim sohasining ahamiyati, ta’lim sohasining amaldagi mexanizmi va ta’lim sohasining bozor iqtisodiyotiga taʼsiri koʻrsatilgan. Ta’lim sohasiga oid tushunchalar va unga oid tavsiflovchi boshqa koʻrsatkichlar koʻrib chiqiladi. Ta’lim xizmatlari bozorining tuzilishi, uning mehnat bozori bilan o‘zaro ta’sirining o‘ziga xos xususiyatlari ochib berilgan. Ta’lim sohasining afzalliklari va kamchiliklari ko’rsatib o’tildi.