(untitled) (TECHNICAL SCIENCE RESEARCH IN UZBEKISTAN, 2023)
O‘zbekiston Respublikasi mustaqillikka erishgandan soʻng o‘zining sharqiy yo‘nalishdagi tashqi siyosatida Yaponiya bilan davlatlararo munosabatlar va manfaatli hamkorlik aloqalarini mustahkamlashga alohida e’tibor berdi. Oʻzbekiston va Yaponiya oʻrtasidagi diplomatik munosabatlar 1992-yilning yanvar oyida o‘rnatilgan hamda 1992-yilda Toshkent shahrida Yaponiyaning elchixonasi, 1996-yilda esa Tokioda Oʻzbekiston Respublikasining elchixonasi oʻz faoliyatini boshladi hamda ikki davlat oʻrtasida teng huquqli diplomatik aloqalar oʻrnatildi.