(untitled) (TECHNICAL SCIENCE RESEARCH IN UZBEKISTAN, 2023)
Usmoniylar va Temur o’rtasidagi Anqara jangining manbalarda yoritilishi nomli maqolada O’zbekiston va jahon tarixida o’chmas iz qoldirgan Amir Temurning o’rta asrlardagi buyuk imperiya hukumdori Yildirim Boyazid bilan olib borgan jangi to’g’risida so’z yuritiladi. 35 yillik faoliyati davrida Movorounnahr, Xorazm, Kasbiy atroflari viloyatlari, hozirgi Afg’oniston, Eron, Iroq, Turkiya, Hindiston, Janubiy Rossiya, Kavkaz va Garbiy Osiyoning bir qator mamalakatlaridan jami 27ta o’lka hududlarini egallab, sharqiy chegarasi Usmonlilar davlati hududiga borib taqalgach ikki o’rtada bo’lgan jang holati haqida ma’lumot beriladi. Yurish davomida bo’lgan jang taktikasi va voqealar o’rganilib tahlil qilinadi.