(untitled) (TECHNICAL SCIENCE RESEARCH IN UZBEKISTAN, 2023)
Республикамизда чорва моллари асосан кичик оилавий чорвачилик хўжаликларида боқиляпти. Бу хўжаликлар учун озуқаларни майдалашда фойдаланиладиган кичик қурилмалар мавжуд бўлсада, аммо озуқа тарқатадиган қурилма йўқлиги сабабли озуқа тарқатиш ишлари кўп меҳнат сарфлаб, қўлда бажарилмоқда. Шуни ҳисобга олиб кичик хўжаликлар учун озуқа тарқатишда қўлланиладиган қурилма ишлаб чиқилди ва унинг куракчали ротори айланишлар сонига боғлиқ ҳолда озуқа тарқатиш меъёрининг ўзгариши тадқиқ этилди.