(untitled) (TECHNICAL SCIENCE RESEARCH IN UZBEKISTAN, 2023)
Ўзбек мусиқа фольклори асосида ўқувчиларни эстетик тарбиялаш ҳозирги куннинг долзарб муаммолардан бирига айланди. Чунки, ўзбек мусиқа фольклори миллатнинг маънавий-мусиқий бойлиги ҳисобланиши билан бирга унинг мазмунида миллий урф одат ва анъаналар, миллий менталитетга ўз ифодасини топган. Ўзбек мусиқа фольклори ўзининг ўйноқилиги ва жўшқинлигига кўра ўқувчиларни эстетик тарбиялашда муҳим дидактик восита саналанади. Шунинг учун ҳам умумий ўрта таълим мактабларида “Мусиқа маданияти” ўқув фани жараёнида Ўзбек мусиқа фольклорини ўрганиш ўқувчиларнинг санъат асарларини ҳис этиш, улардан маънавий завқ олиш, гўзалликка интилиш каби хислатларининг шаклланишида алоҳида аҳамиятга эга.