(untitled) (TECHNICAL SCIENCE RESEARCH IN UZBEKISTAN, 2023)
Zamonaviy yoshlar dunyoqarashini va ma’naviyatini shakllantirishda teatr san’atining o’rni beqiyos. Teatrda, spektakllar namoyishi orqali tomoshabinlarga nimanidir aytadi. Teatr tomoshalari orqali inson o’zini-o’zi tuzatish, qayta tarbiyalash, yoshlar imkoniyatini ro’yobga chiqarish uchun puxta zamin hozirlaydi, komillik sari yetaklaydi. Umuman olganda teatr san’ati, bugungi kun kishisini o’z hayotida sog’lom muhit tashkil etishida muhim omillardan biri hisoblanadi.