(untitled) (TECHNICAL SCIENCE RESEARCH IN UZBEKISTAN, 2023)
Maqolada Sharq xalqlari musiqa madaniyati uslublarini maktab tizimida oʻrgatishni rivojlantirish istiqbollari ilmiy nazariy va amaliy jihatdan tom ma’noda yoritilgan boʻlib, jumladan; Muvoraunnaxr, yaqin va uzoq Sharq xalqlarining musiqa madaniyati, mumtoz ijrochiligi, folklor, raqslar, milliy an’anaviy va zamonaviy musiqa cholgʻularilari tarixi va konsepsiyasi haqida ayrim ilk ma’lumotlar qamrab olinganligi bilan ahamiyatlidir.