(untitled) (TECHNICAL SCIENCE RESEARCH IN UZBEKISTAN, 2023)
Prezidentimiz Shavkat Mirziyoyev 2019-yil 7-aprelda Termiz shahrida bo‘lib o‘tgan Xalqaro baxshichilik san’ati festivalida bugungi tezkorlik bilan rivojlanayotgan zamonda xalq ijodi folklor san’ati susayib borayotgani haqida afsus bilan: “Ayni vaqtda hozirgi globallashuv davrida, tijorat vositasiga aylangan “ommaviy madaniyat” shou-biznesning salbiy ta’siri tobora kuchayib borayotgan murakkab zamonda har qanday milliy madaniyatning bulog‘i bo‘lgan folklor san’atiga e’tibor va qiziqish, afsuski susayib borayotgani ham sir emas. Holbuki, folklor san’ati , ta’bir joiz bo‘lsa, bu - insoniyatning bolalik qo‘shig‘idir”1.