(untitled) (TECHNICAL SCIENCE RESEARCH IN UZBEKISTAN, 2023)
Бозор талабидан келиб чикиб, помидорнинг серхосил меваси каттик ёки транспортбоп мухим хужалик белигиларига эга навларга эхтиёж йилдан йилга ортиб бормокда. Кишлок хужалигида эса дехконларнинг сабзавот махсулотлари етиштириши жараёнида учрайдиган шу экинларнинг касаллик ва зараркунандалари помидор етиштириш ва ундан юкори хамда сифатли хосил олишга узининг салбий таъсирини курсатиб, ишлаб чикаришда жисмоний мехнат ва молиявий харажатлар микдорини анча ошириб юбормокда.