(untitled) (TECHNICAL SCIENCE RESEARCH IN UZBEKISTAN, 2023)
Ushbu mavzu O‘zbekistonda bozor iqtisodiyotining rivojlanishi mazmunini bayon qilib berish bilan boshlanib , uning asosiy belgilari , subyektlari va rivojlanish bosqichlari talqiniga alohida o‘rin ajratiladi. Bozor iqtisodiyotining doimiy va asosiy muammolari ,bunday iqtisodiyotining afzalliklari va ziddiyatlari tahliliga ham o‘rin beriladi. Bozor iqtisodiyotiga o‘tish uchun maxsus o‘tish davri zarur bo‘lib ,bu davrning mazmuni va asosiy belgilarini ko‘rib chiqib maqsadga muvofiq hisoblanadi . Bu mavzuda o‘tish davri nazariyasi ,xususan bozor munosabatlariga o‘tish davri yo‘llari bayon qilinadi.Shuningdek bozor munosabatlariga o‘tish , iqtisodiyotni erkinlashtirish va islohotlarni chuqurlashtirish jaroyonida makroiqtisodiy barqarorlikka erishish , strategiya vazifalarini amalga yo‘llari tahlil qilinadi.Mavzu bozor iqtisodiyotiga o‘tish jarayonida mamlakatimizda makroiqtisodiy barqarorlikka erishish vazifalari, ijtimoiy-iqtisodiy rivojlanish yakunlari va ustuvor yo‘nalishlari bilan yakunlanadi.