(untitled) (TECHNICAL SCIENCE RESEARCH IN UZBEKISTAN, 2026)
Mazkur maqolada inklyuziv ta’lim jarayonida maktab va oila hamkorligini rivojlantirishning nazariy va amaliy jihatlari tahlil qilinadi. Tadqiqot natijalari asosida ota-onalar bilan samarali muloqotni yo‘lga qo‘yish, ularning pedagogik kompetensiyasini oshirish va ta’lim jarayoniga faol jalb etishga qaratilgan metodik tavsiyalar ishlab chiqilgan. Shuningdek, inklyuziv muhitda o‘quvchilarni ijtimoiy moslashtirishda hamkorlikning o‘rni asoslab berilgan.