(untitled) (TECHNICAL SCIENCE RESEARCH IN UZBEKISTAN, 2026)
Ushbu maqolada maktabgacha yoshdagi bolalarda soft skillsni shakllantirish va ularni baholashning ilmiy asoslari yoritiladi. Bolalarning kommunikativ, emotsional va ijtimoiy kompetensiyalarini aniqlash mezonlari ishlab chiqilib, ularni diagnostika qilishning samarali usullari bayon etiladi. Shuningdek, pedagogik kuzatuv, o‘yin faoliyati va interfaol metodlarning soft skills rivojlanishiga ta’siri asoslab beriladi. Maktabgacha ta’lim jarayonida individual yondashuvni takomillashtirish zarurligi ko‘rsatib beriladi.