(untitled) (TECHNICAL SCIENCE RESEARCH IN UZBEKISTAN, 2026)
COVID-19 пандемияси замонавий тиббиёт ва микробиологияда энг муҳим глобал муаммолардан бири сифатида намоён бўлди. Ушбу мақолада SARS-CoV-2 вирусининг микробиологик хусусиятлари, унинг тузилиши, репликация механизми, патогенлиги ва тарқалиш омиллари кенг ёритилган. Тадқиқот мақсади — вируснинг морфологик ва генетик хусусиятларини таҳлил қилиш ҳамда инфекция жараёнидаги микробиологик омилларни баҳолашдан иборат. Натижалар шуни кўрсатдики, SARS-CoV-2 юқори даражада мутацияланиш қобилиятига эга бўлиб, бу унинг тарқалиш тезлиги ва патогенлигини оширади. Хулоса қилиб айтганда, вируснинг микробиологик хусусиятларини чуқур ўрганиш пандемияни назорат қилиш ва самарали даволаш усулларини ишлаб чиқишда муҳим аҳамиятга эга.