(untitled) (TECHNICAL SCIENCE RESEARCH IN UZBEKISTAN, 2026)
Mazkur maqola Excel dasturi imkoniyatlaridan foydalangan holda murakkab matrisali amallarni soddalashtirishga bag‘ishlanadi. Unda teskari matrisani aniqlashning an’anaviy usullaridan farqli o‘laroq, tayyor funksiyalar yordamida vaqtni tejash va xatoliklarni kamaytirish yo‘llari ko‘rsatib o‘tilgan. Maqolada amaliy misollar orqali matrisalarni kiritish, funksiyani qo‘llash va natijani massiv ko‘rinishida chiqarish jarayoni batafsil tasvirlangan. Ushbu qo‘llanma hisob-kitob ishlarini avtomatlashtirishni xohlovchi keng doiradagi foydalanuvchilar uchun foydalidir