(untitled) (TECHNICAL SCIENCE RESEARCH IN UZBEKISTAN, 2026)
Mazkur maqolada akustika asoslari va tibbiyotda tovushdan foydalanishning ilmiy-nazariy hamda amaliy jihatlari kompleks yondashuv asosida tahlil etiladi. Tovushning fizik xossalari, uning tarqalish qonuniyatlari, chastota, amplituda va rezonans hodisalari tibbiy diagnostika va terapiya jarayonlarida muhim ahamiyat kasb etishi yoritiladi. Shuningdek, ultratovush texnologiyalarining zamonaviy tibbiyotdagi o‘rni, jumladan ultratovush diagnostikasi (UZD), Doppler tekshiruvlari va fizioterapevtik muolajalarda qo‘llanilishi ilmiy asosda tahlil qilinadi. Maqolada tovush to‘lqinlarining biologik to‘qimalar bilan o‘zaro ta’siri, ularning xavfsizlik mezonlari va tibbiy samaradorlikni oshirishdagi roli ham ko‘rib chiqiladi. Tadqiqot natijalari akustik hodisalarning tibbiyotdagi diagnostik va davolash imkoniyatlarini kengaytirishda muhim ilmiy asos ekanligini ko‘rsatadi.