(untitled) (TECHNICAL SCIENCE RESEARCH IN UZBEKISTAN, 2026)
Ushbu materialda qishloq xo‘jalik hayvonlarida, xususan sigirlar, qo‘ylar, cho‘chqalar va biyalarda jinsiy sikl bosqichlari, jinsiy moyillikni aniqlash usullari hamda sun’iy urug‘lantirishni to‘g‘ri tashkil etishning ilmiy-amaliy asoslari yoritilgan. Matnda urug‘lantirish vaqtini to‘g‘ri belgilashning otalanish samaradorligiga ta’siri, ovulyatsiya bilan urug‘lantirish orasidagi optimal vaqt oralig‘i, shuningdek, sperma yashovchanligi va urg‘ochi hayvon jinsiy yo‘llaridagi fiziologik o‘zgarishlar batafsil bayon etilgan.