(untitled) (TECHNICAL SCIENCE RESEARCH IN UZBEKISTAN, 2026)
Bugungi kunda kiberxavfsizlik tahdidlarining tezkor va samarali aniqlanishi tashkilotlar va tizimlar uchun muhim ahamiyat kasb etadi. Sun’iy neyron tarmoqlar (Artificial Neural Networks, ANN) ushbu tahdidlarni avtomatik ravishda aniqlashda samarali vosita sifatida keng qo‘llanilmoqda. Ushbu maqolada ANN yordamida tahdidlarni aniqlashning samaradorligi confusion matrix asosida baholandi.