(untitled) (TECHNICAL SCIENCE RESEARCH IN UZBEKISTAN, 2026)
Ushbu maqola Aleksandr Faynbergning hayoti va ijodiy faoliyatini yoritishga bag‘ishlangan. Unda shoirning adabiy merosi, poetik qarashlari hamda o‘zbek va rus adabiyotidagi o‘rni tahliliy jihatdan ko‘rib chiqiladi. Maqolada Faynberg she’riyatining g‘oyaviy-badiiy xususiyatlari, uslubiy o‘ziga xosligi, shuningdek uning tarjimonlik va ssenariynavislik faoliyati haqida ma’lumot beriladi. Shoirning asarlari hamda ular haqidagi ilmiy-adabiy manbalar asosida uning ijodining muhim jihatlari yoritilib, adabiyot rivojiga qo‘shgan hissasi baholanadi. Mazkur maqola Faynberg ijodining ahamiyatini ochib berishga va uning adabiy merosini kengroq anglashga xizmat qiladi.