(untitled) (TECHNICAL SCIENCE RESEARCH IN UZBEKISTAN, 2026)
Mazkur maqolada yashil iqtisodiyot tamoyillari hamda chiqindilarni qayta ishlash bo‘yicha O‘zbekistonning hozirgi davr siyosati bilan uzviy bog‘liq holda yoritilgan. Tadqiqotda sirkulyar iqtisodiyotning sanoat tarmoqlarida resurslardan samarali foydalanish, ishlab chiqarish jarayonida chiqindilar hajmini kamaytirish va ularni ikkilamchi xomashyo sifatida qayta jalb etishdagi ahamiyati ilmiy-nazariy jihatdan tahlil qilindi.