(untitled) (TECHNICAL SCIENCE RESEARCH IN UZBEKISTAN, 2026)
Ushbu ilmiy maqolada sunʼiy intellekt texnologiyalarining nevrologik kasalliklarni erta aniqlashdagi imkoniyatlari tahlil qilinadi. Nevrologik kasalliklar inson sog‘lig‘iga jiddiy ta’sir ko‘rsatadigan kasalliklar qatoriga kiradi va ularni erta diagnostika qilish davolash samaradorligini oshirishda muhim ahamiyatga ega. Tadqiqotda tibbiy tasvirlar va klinik ma’lumotlarni sunʼiy intellekt algoritmlari yordamida tahlil qilish orqali kasalliklarni dastlabki bosqichda aniqlash imkoniyatlari ko‘rib chiqildi. Shuningdek, zamonaviy neyron tarmoqlar va ma’lumotlarni qayta ishlash usullarining tibbiyot amaliyotidagi qo‘llanilishi o‘rganildi. Natijalar shuni ko‘rsatadiki, sunʼiy intellekt asosidagi diagnostika tizimlari nevrologik kasalliklarni aniqlash aniqligini oshirish, tashxis qo‘yish jarayonini tezlashtirish hamda shifokorlarga klinik qaror qabul qilishda samarali yordam berishi mumkin.