(untitled) (TECHNICAL SCIENCE RESEARCH IN UZBEKISTAN, 2026)
Mazkur maqolada yoshlarda vatanparvarlik ruhini rivojlantirishda ijtimoiy muhitning psixologik ta’siri tahlil qilinadi. Vatanparvarlik shaxsning ijtimoiy identifikatsiyasi, milliy qadriyatlari, emotsional bog‘liqligi va fuqarolik pozitsiyasi bilan chambarchas bog‘liq hodisa sifatida qaraladi. Tadqiqotda oila, ta’lim tizimi, tengdoshlar guruhi, ommaviy axborot vositalari, internet, madaniy muhit hamda davlat siyosatining yoshlar vatanparvarlik qarashlariga ko‘rsatadigan ta’siri yoritiladi. Muallif ijtimoiy muhit omillari uyg‘unlashgandagina yoshlarda sog‘lom, faol va mas’uliyatli vatanparvarlik shakllanishini asoslab beradi. Shuningdek, maqolada vatanparvarlikni rivojlantirish bo‘yicha amaliy tavsiyalar ilgari suriladi.