(untitled) (TECHNICAL SCIENCE RESEARCH IN UZBEKISTAN, 2026)
Mazkur maqolada o‘zbek mumtoz musiqasining durdonasi hisoblangan Shashmaqom kuylarini chang cholg‘usida ijro etish va interpretatsiya qilish jarayoni tahlil qilingan. Chang cholg‘usining imkoniyatlari va texnik xususiyatlari asosida Shashmaqom kuylaridagi o‘ziga xosliklar ochib berilgan. Shuningdek, chang cholg‘usida maqom kuylarini turlicha talqin etish ijrochi shaxsiy mahorati, musiqiy dunyoqarashi va estetik qarashlari bilan bog‘liqligi ilmiy jihatdan asoslangan.