(untitled) (TECHNICAL SCIENCE RESEARCH IN UZBEKISTAN, 2025)
Maqolada import o‘rnini bosishning mazmun, mohiyati, uning respublikada sanoat siyosatining muhim yo‘nalishlaridan biri ekanligi, “import o‘rnini bosish siyosati” – milliy tovar ishlab chiqarish va uning raqobatbardoshliligini rag‘batlantirishga, ularga bo‘lgan ichki talabni oshirish hamda importga bo‘lgan talabni qisqartirishga qaratilganligi masalalari yoritilgan.