(untitled) (TECHNICAL SCIENCE RESEARCH IN UZBEKISTAN, 2025)
Zamonaviy ta’lim jarayonida bolalarning kognitiv ko‘nikmalarini, xususan, diqqat, xotira, idrok va mantiqiy fikrlashni rivojlantirish dolzarb pedagogik muammolardan biri hisoblanadi. Ushbu maqolada neyrogimnastika — miya faolligini oshirishga qaratilgan maxsus harakatli mashqlar tizimi orqali bolalarning kognitiv rivojlanishini qo‘llab-quvvatlash imkoniyatlari tahlil qilingan. Shuningdek, maqolada, neyrogimnastikaning nazariy asoslari, uning kognitiv rivojlanishga ta’siri hamda ta’lim jarayonida qo‘llash usullari yoritilgan. Bundan tashqari, pedagogik amaliyotda uchraydigan muammolar va ularni bartaraf etish yo‘llari muhokama qilingan. Tadqiqot natijalari neyrogimnastikaning bolalar diqqati, xotirasi, tahlil qilish qobiliyatini oshirishda samarali vosita ekanini isbotlangan.