(untitled) (TECHNICAL SCIENCE RESEARCH IN UZBEKISTAN, 2025)
. Ushbu maqolada matematikaning boshlang’ich ta’lim tizimidagi o’rni va ahamiyati yoritilgan. Unda matematika fani o’quvchilarda mantiqiy fikrlash, tahlil qilish, solishtirish, umumlashtirish kabi fundamental tafakkur jarayonlarini rivojlantirishdagi asosiy vosita ekani ilmiy va metodik manbalar asosida asoslab beriladi. Boshlang’ich sinflarda matematik tushunchalarning shakllanishi, o’lchov birliklari, vaqt, uzunlik, massa kabi amaliy hayotiy ko’nikmalarni o’rgatish orqali bolalarning kundalik faoliyatga tayyorlanishi ko’rsatib o’tiladi. Maqola boshlang’ich ta’limda matematika fanining zamonaviy yondashuvlardagi o’rni va uning ta’lim jarayonidagi pedagogik ahamiyatini ochib berishga qaratilgan