(untitled) (TECHNICAL SCIENCE RESEARCH IN UZBEKISTAN, 2025)
Ushbu maqolada shahar transport oqimining ekologik holati va yo‘l-harakati xavfsizligini baholash usullarini takomillashtirish masalalari yoritilgan. Urbanizatsiya jarayonlarining tez sur’atlarda rivojlanishi transport vositalari sonining ortishiga, buning natijasida atmosfera havosining ifloslanishi va yo‘l-transport hodisalari sonining ko‘payishiga olib kelmoqda. Tadqiqotda ekologik baholashning zamonaviy usullari, shu jumladan real vaqt monitoringi, modellashtirish, GIS texnologiyalari va statistik tahlil asosiy yo‘nalish sifatida ko‘rib chiqiladi. Yo‘l-harakati xavfsizligini baholashda esa infratuzilmani audit qilish, xavf zonalarini aniqlash, simulyatsiya va videoanalitika kabi texnologik yondashuvlar taklif etiladi.