(untitled) (TECHNICAL SCIENCE RESEARCH IN UZBEKISTAN, 2025)
Mazkur maqolada ta’lim jarayonida o‘qituvchining sof o‘zbek adabiy tilida so‘zlashining ahamiyati, uning o‘quvchilarning nutqiy rivoji, milliy tafakkuri va til madaniyatini shakllantirishdagi o‘rni ilmiy-nazariy hamda amaliy jihatdan tahlil qilinadi. O‘qituvchi nutqida ona tilining me’yorlariga rioya etilishi ta’lim sifati va tarbiyaviy samaradorlikni oshiruvchi muhim omil ekanligi asoslab beriladi.