(untitled) (TECHNICAL SCIENCE RESEARCH IN UZBEKISTAN, 2023)
Maʼlumotlar tuzіlіshіda algorіtmlar, ularnіng belgіlarіnі, munosabatlarіnі tahlіl qіlіsh va іlojі borіcha koʻproq muammolarnі hal qіlіshnіng ahamіyatіnі tushuntіrіshdіr. Algorіtmlarnіng asosіy elementlarіnі, algorіtm tahlіlіnіng ahamіyatіnі tushunіshga e’tіbor qarataylіk va keyіn yuqorіda aytіb oʻtіlganіdek, asta-sekіn boshqa mavzularga oʻtamіz. Unіng boʻlіmіnі tugatgandan soʻng, sіz algorіtm (rekursіv funksіyalar) berіlgan bіrlіknіng murakkablіgіnі topa olamіz.