(untitled) (TECHNICAL SCIENCE RESEARCH IN UZBEKISTAN, 2025)
Mazkur maqolada Oʻzbekistonda innovatsion iqtisodiyotni shakllantirish jarayonining nazariy asoslarini takomillashtirish muammolari va istiqbollari keng ilmiy tahlil qilinadi. Innovatsion iqtisodiyotning mazmun-mohiyati, ularning anʼanaviy iqtisodiyotdan farqli jihatlari, rivojlanish tamoyillari hamda global iqtisodiy jarayonlar kontekstida Oʻzbekiston uchun moslashtirilgan nazariy model ishlab chiqish masalalari yoritilgan.