(untitled) (TECHNICAL SCIENCE RESEARCH IN UZBEKISTAN, 2025)
Tashqi savdo balansi (eksport va import oqimlari o‘rtasidagi farq) makroiqtisodiy barqarorlikning markaziy indikatori sifatida milliy jamg‘arma-investitsiya tenglamasi, to‘lov balansi identitetlari va valyuta kursi kanallari orqali o‘sish, inflyatsiya, bandlik hamda moliyaviy barqarorlikka ko‘p yo‘nalishli ta’sir ko‘rsatadi