(untitled) (TECHNICAL SCIENCE RESEARCH IN UZBEKISTAN, 2025)
Mazkur maqolada avtomatik tarjima tizimlarining zamonaviy tilshunoslikka ta’siri, ularning texnologik asoslari va amaliy qo‘llanilishi keng tahlil qilinadi. Global miqyosda mashina tarjimasi vositalarining jadal rivojlanishi natijasida tillararo kommunikatsiya soddalashmoqda, biroq bu jarayon tilning mazmuniy chuqurligi, madaniy jihatlari va kontekstual ma’nolarni to‘liq aks ettirish masalasini dolzarb qilib qo‘ymoqda. Ayniqsa, o‘zbek tilining o‘ziga xos morfologik va sintaktik tuzilmalari ushbu tizimlar oldiga muayyan talablarni qo‘yadi.