(untitled) (TECHNICAL SCIENCE RESEARCH IN UZBEKISTAN, 2025)
Ushbu maqolada XIX asrning ikkinchi yarmidan XX asr boshlariga qadar Rossiya imperiyasi tarkibiga qo‘shib olingan Turkiston o‘lkasining siyosiy, iqtisodiy va madaniy hayoti tahlil qilinadi. Maqolada Rossiya istilosining asosiy bosqichlari, Turkiston general-gubernatorligi boshqaruv tizimi, mustamlakachilik siyosatining ijtimoiy-iqtisodiy oqibatlari hamda o‘lka madaniyatida yuz bergan o‘zgarishlar yoritilgan. Shuningdek, mustamlakachilik davrida paydo bo‘lgan milliy uyg‘onish jarayonlariga ham e’tibor qaratilgan.