(untitled) (TECHNICAL SCIENCE RESEARCH IN UZBEKISTAN, 2025)
Mazkur maqolada milliy qarz va iqtisodiy barqarorlik o‘rtasidagi o‘zaro bog‘liqlik tahlil qilinadi. Qarzdorlik iqtisodiy o‘sishni rag‘batlantirishning samarali vositasi bo‘lishi mumkin, biroq u noto‘g‘ri boshqarilganda iqtisodiy tahdidga aylanishi ehtimoli mavjud. Maqolada jahon tajribasi, O‘zbekistonning tashqi qarzi dinamikasi va barqaror moliyaviy siyosat yuritish uchun zarur bo‘lgan choralar muhokama qilinadi. Qarzni boshqarish strategiyasi va valyuta risklarini kamaytirish muhimligi alohida yoritilgan.