(untitled) (TECHNICAL SCIENCE RESEARCH IN UZBEKISTAN, 2025)
Ushbu maqolada ertak terapiyasi usulining rivojlanishda buzilishlarga ega bo‘lgan bolalar bilan ishlashdagi ahamiyati va samaradorligi yoritilgan. Ertaklar orqali bolalarning ijtimoiy muhitga moslashuvi, qo‘rquv va xavotirni yengish, shuningdek, ijobiy emotsional holatlarni shakllantirish imkoniyati ko‘rib chiqilgan. Tadqiqotlar natijasida, ertak terapiyasi orqali bola shaxsidagi salbiy holatlarni yumshatish, ijtimoiy muhitga tayyorlash va psixokorreksion yordam ko‘rsatish mumkinligi isbotlangan. Maqolada shuningdek, metodning psixodiagnostik, prognostik va terapevtik yo‘nalishlari yoritilgan.