(untitled) (TECHNICAL SCIENCE RESEARCH IN UZBEKISTAN, 2025)
Ushbu maqolada davlat moliyaviy nazoratini kuchaytirish mexanizmlari, ularning amaliyotdagi ahamiyati hamda samarali joriy etilishi bo‘yicha ilmiy tahlil o‘tkazilgan. Bugungi global iqtisodiy muhitda davlat byudjeti va moliyaviy resurslaridan oqilona foydalanish zaruriyati moliyaviy nazoratning institutsional asoslarini mustahkamlashni talab etadi.