(untitled) (TECHNICAL SCIENCE RESEARCH IN UZBEKISTAN, 2025)
Bugungi kunda sun’iy intellekt (SI) va avtomatlashtirish dunyo iqtisodiyotini tubdan o‘zgartirayotgan asosiy omillar sifatida yetib kelmoqda. Ushbu maqolada SI va avtomatlashtirishning bandlik darajasiga ta’siri chuqur tahlil qilinadi. Buning orqali paydo bo‘layotgan zamonaviy iqtisodiy muammolar aniqlangan hamda ularni hal etish yo‘llari taklif etilgan