(untitled) (TECHNICAL SCIENCE RESEARCH IN UZBEKISTAN, 2025)
Ushbu maqolada zamonaviy web ilovalarni loyihalash tamoyillari, duch kelinadigan muammolar va ilg‘or tajribalar tahlil qilinadi. Web ilovalar bugungi kunda biznes, ta’lim, sog‘liqni saqlash, elektron tijorat, davlat xizmatlari va boshqa ko‘plab sohalarda asosiy axborot va xizmatlarni taqdim etish vositasiga aylangan. Ularning samarali ishlashi uchun to‘g‘ri arxitektura, xavfsizlik choralarini ko‘rish va foydalanuvchi tajribasini (UX/UI) optimallashtirish muhim ahamiyatga ega. Ushbu maqolada web ilovalarni yaratishda qo‘llaniladigan asosiy tamoyillar, uchraydigan texnik va dizayn muammolari hamda ilg‘or tajribalar haqida batafsil ma’lumot beriladi. Tadqiqot natijalariga asoslanib, eng samarali yondashuvlar va ilg‘or texnologiyalar ko‘rib chiqiladi.