(untitled) (TECHNICAL SCIENCE RESEARCH IN UZBEKISTAN, 2025)
Mamlakatimiz iqtisodiyoti rivojlanishining asosiy omillaridan biri ularda mavjud tabiiy manbalardan oqilona foydalanish va monitoringini olib boorish hisoblanadi. Yer - ana sayyoramizda mavjud manbalarning asosiysidir. Yer haqidagi ma’lumotlarlardan foydalanish uning hosildorligini oshirish, yer sifatini pasayib ketishining oldini olishga yordam beradi. Davlatimiz qishloq xo’jaligida meliorativ jarayonlarni monitoring qilish uchun raqamli tehnologiyalardan foydalanish va asosiy e’tibor uchuvchisiz uchish vositalari (UUV) yordamida meliorativ jarayonlarni monitoring qilish va nazorat qilishning zamonaviy usullariga qaratigan.