(untitled) (TECHNICAL SCIENCE RESEARCH IN UZBEKISTAN, 2024)
Мазкур мақолада Ўзбекистонда хотин-қизларнинг фаоллигини ошириш механизмларига қаратилган бўлиб, бугунги кунда олиб борилаётган ислоҳотларда хотин-қизларнинг давлат ва жамият ҳаётида фаол иштироки, юртимиздаги сиёсий жараёнларнинг муҳим иштирокчиси эканлиги ёритилган. Хусусан, хотин-қизларнинг сиёсий, иқтисодий ва ижтимоий соҳалардаги фаолиятининг асосий омиллари, шунингдек, қонунчилик ташаббуслари ва ислоҳотларда, ҳамда аёлларни давлат тузилмалари ва халқаро ташкилотлардаги фаолиятларида гендер тенглиги таҳлил қилинди.