(untitled) (TECHNICAL SCIENCE RESEARCH IN UZBEKISTAN, 2024)
Zamonaviy dunyoda ta’lim jarayoni tez sur’atlar bilan rivojlanmoqda. Matematika – insoniyatning rivojlanishiga katta hissa qo’shgan, turli sohalarda muhim rol o’ynaydigan fandir. Matematik bilimlar, mantiqiy fikrlash, muammolarni hal qilish qobiliyati kabi inson qobiliyatlarini rivojlantirishda muhim ahamiyatga ega. Shuning uchun matematika ta’limi zamonaviy talablarga javob beradigan, o’quvchilarning faol bilim olish jarayoniga yo’naltirilgan bo’lishi kerak. O’quvchilar uchun murakkab matematik tushunchalarni tushunish va ularga qo’llashda zamonaviy texnologiyalar, xususan, interaktiv ta’lim vositalari, kompyuter dasturlari va onlayn platformalar yordam beradi. Ushbu maqolada zamonaviy texnologiyalarni matematikani o’qitishda qo’llash usullari va ularning samaradorligi ko’rib chiqiladi.